Filet o fish Hemmifrån

McDonald's Filet-O-Fish är en personlig favorit och idag fick jag plötsligt en starkt craving efter fiskpinnar. Jag har inte ätit fiskpinnar på flera år eftersom den första associationen är skolans fiskpinnar som legat framme ett bra tag på uppvärma plåtar och blivit till spånplattor.
I alla fall bestämde vi oss för att göra en egen version av Filet-O-Fish.
   
       Vi använde:

  •  vanliga färska frallor
  • Garants frysta fiskpinnar
  • Felix mango-persika-sås   
  • Sottilette burger slices cheddar
  • Salladsblad direkt från krukan
Jag micrar alltid fryst mat innan jag steker den för att undvika att pannan är för varm när man börjar steka och det blir bränt på utsidan men inte färdiglagat på insidan. Samtidigt som jag vände pinnarna lade jag på bullarnas topphalvor på stekpannan för att de skulle bli varma och krispiga. Sedan en plastig ostskiva och pinnarna ovanpå. Osten smälter perfekt under tiden man lägger på såsen och salladen på underdelen.

såsen, som förutom mango och persika smakar lite curry rekommenderas till kyckling men eftersom (***TRIGGERVARNING***) kyckling är jävligt vidrigt använder jag den till fisk, klyftpotatis och i baguetter.        










Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Twin peaks kväll

Little Meats på linnégatan